Welkom! Hier kan u Registreren of Inloggen

Help pagina en algemene informatie

1.Registreren

U kunt altijd de veilingen bekijken zonder dat u geregistreerd hoeft te zijn, maar om te bieden moet u zich eerst registreren.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen particulieren en bedrijven.

Om te registreren klikt u op registratie. EERST WORDT UW NAAM EN ADRES GEVRAAGD. Uw email adres wordt gebruikt om u de activeringslink te sturen voor het activeren van uw account, vanaf u deze link heeft aangeklikt kunt u inloggen met uw e- mail adres en opgegeven wachtwoord, en kunt u inloggen, bieden, kavels volgen etc. Uw gegevens moeten eerst door de veilingmeester worden geactiveerd (afhankelijk van de instellingen van de veiling). Als verificatie nodig is kunt u niet bieden totdat uw gebruikersnaam door de veilingsmeester is geactiveerd.

 

2.bieden

Statisch bod

U vult het bedrag in dat u wilt bieden zonder punten, komma’s of decimalen en kiest voor Bekijk uw bod . U ziet nu een preview van uw bod. De preview bestaat uit het biedbedrag vermeerderd met opgeld en (eventuele) BTW. Indien u kiest voor Bod plaatsen dan is uw bieding onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud geplaatst.

Proxy bod

Als u een proxy bod uitbrengt geeft u in het systeem een maximum bod in, het systeem zal dan voor U automatisch bieden en het voor U laagst mogelijk aanvaarde bod uitbrengen tot het ingegeven bod. Indien de biedingen uw proxybod niet bereiken koopt u aan een lagere prijs dan ingegeven. Pas als een andere bieder een hoger bod uitbrengt dan uw proxybod, bent u niet meer de hoogste bieder. Dit proxybod is geheim en kan door andere bieders niet gezien worden.

Afhaaldag

De aangewezen afhaaldag staat bij iedere veiling afzonderlijk vermeld. Gelieve steeds uw mail met de gewonnen kavels mee te brengen en af te geven aan een van onze medewerkers. Indien u zelf niet kan komen, kunt u altijd een volmacht aan vrienden of familie meegeven. In het slechtste geval zal u op een transport of verhuis firma beroep moeten doen. Lyka veilingen zal ingeval van laattijdige afhaling steeds beroepen op onze algemene voorwaarden. De goederen moeten op de afhaaldag afgehaald worden!

Kijkdag

De aangewezen kijkdag staat bij iedere veiling afzonderlijk vermeld, dit is dan ook de enigste dag van bezichtiging.

 

3. Uw account

Accountgegevens

Hier kunt u biedingen opvolgen,

De items die u gewonnen hebt,

Huidige biedingen,

De items die u verloren heeft.

 

 4.Wachtwoord vergeten

Wanneer u uw wachtwoord vergeten hebt, kunt u een nieuwe aanvragen via onze website. U gaat dan   naar de optie "inloggen" en vervolgens naar "wachtwoord vergeten?" Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

 

5. kosten

Naast het door u geboden bedrag betaald u ook nog veilingkosten en BTW over de door u gekochte goederen. Het percentage veilingkosten kan per veiling verschillen. Het BTW percentage wordt bepaald door de soort goederen die aangeboden worden.

Wat zijn veilingkosten?
Veilingkosten is het opgeld , 17% van het geboden bedrag . Dit bedrag is te vermeerderen met de BTW. 21%. Vb. Indien U 100€ heeft geboden zal U 100 + 17% = 117€ te vermeerderen met 21% = 141,57€( alle kosten en btw in betalen).

 

6. toewijzing onder voorbehoud

Een aantal kavels moet een minimaal bedrag opbrengen. U kunt dit zien door de tekst toewijzing onder voorbehoud. Mocht de huidige bieding lager zijn dan het minimum bedrag dan staat de tekst minimum opbrengst nog niet gehaald er onder. Is de huidige bieding gelijk of hoger dan het minimum bod dan verschijnt de tekst minimum opbrengst gehaald. Pas als het bied bedrag hoger of gelijk aan het minimum bedrag is wordt de kavel ook geleverd.

 

7. lees aandachtig onze rubriek vekoopsvoorwaarden

 

 

 

 

 

 

Mis geen enkele email melding van Lyka-Veilingen !!!

Door de wondere wereld van IT kan het voorkomen dat een melding die wij versturen wanneer u de “hoogste bieder bent” of u “niet meer de hoogste bieder bent” of wanneer u een “item/kavel/lot hebt gewonnen” niet door u wordt ontvangen in uw mailbox. Om dit te voorkomen hoeft u enkel de volgende 5 stappen uit te voeren:

1)      Inloggen in uw email (via de webbrowser) 

 

2)      Opties openen 

 

3)      Doorklikken op “Veilige en geblokkeerde afzenders” 

 

4)      Doorklikken op “Veilige afzenders” 

 

5)      info@lyka-veilingen.be invullen en toevoegen aan de lijst van veilige afzenders 

 

 

 

[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10284368
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem